Het klinkt als 'amandelen', 'koriander' en diverse andere Indiaase kruidigheid. Bij het horen stel ik me een fluweelzachte saus voor en bovendien allitereert het zo lekker: kip korma.

Uiteindelijk blijkt het nog de op het laatst toegevoegde garam mas- sala te zijn die opeens het hele gerecht op Indiaase smaak brengt. Maar de saus zelf krijg ik alleen met aardappelzetmeel tot een ho- mogeen geheel en ik vind het gerecht - oh, ironie - te kruidig, met weinig amandel en te veel koriander. Een volgende keer toch maar de hele specerijenmuk vijzelen en misschien de yoghurt ver- vangen door kokosmelk?! Dit moet beter kunnen.
(update 15-02-2011)
Die kip korma kan me wat; ik heb er gewoon geen zin in vandaag. En dus warm ik een restje op met een flínke scheut ketjap, wat so- jasaus en ach, een beetje maggi. Hopla: kip ketjap. Véél lekkerder. En dat allitereert ook!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten