
Zelfs mensen die onlangs geopereerd zijn (moi) zijn met enig door- zettingsvermogen goed in staat een heerlijke pan stoofvlees te ma- ken. Helemaal als er een vlamverdeler of sudderplaatje aanwezig is, zodat aanbranden vrijwel uitgesloten is én een mantelzorger die best wel even wat dingen in stukken wil snijden. Ikzelf kan daarna prima stukken riblappen (750g), met zout en peper bestrooid, in bruisende boter rondom aanbraden om er vervolgens 1 flinke gesnipperde ui, laurierblaadjes, jeneverbessen, foelie, verse tijm, 2el mosterd, 2el
Luikse stroop met abrikozen en 250ml runder- bouillon aan toe te voegen. Op genoemd sudderplaatje mag de hele pan twee uur stoven (kan ik mooi rusten), waarna stukken pompoen (butternut squash) worden toegevoegd om nog een half uurtje mee te garen. Goed afkruiden en het hele huis ruikt lekker. Joepie: ik kan weer kóken!!
Gefeliciteerd! Het ziet er zalig uit!
BeantwoordenVerwijderen