Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

09 december 2008

Groenten met joppieyoghurt

Geen keuken betekent zéker niet armoe troef met de maaltijd. Afgezien van afhaal, een boterham, bij vrienden gaan eten en op restaurant gaan; valt er onverwacht tòch nog heel wat te koken.
Zoals de nu al klassieker (bij ons dan) "Turkse coleslaw met Joppiesaus". Uiteraard is de precieze samenstelling afhankelijk van de eigen smaak maar bij ons wordt fijngesneden witte kool met verse peterselie, stukjes (rode) paprika, schijfjes geschrapte wortel (bospeen) en gehalveerde kerstomaatjes. Daar moet dan natuurlijk nog wel iets proteïne-achtigs doorheen: verkruimelde fetakaas of stukjes worst of gerookte kipfilet. Da's handig, want allemaal kant-en-klaar te koop. Stukje pide erbij, of couscous (met dank aan, wéér, de waterkoker) en natuurlijk joppieyoghurt. Turkse yoghurt is zó dik dat je er gewoon quenelles van kunt scheppen, kneep Joppiesaus eroverheen (voor de lekker) en voilà; alwéér lekker gegeten. Misschien is die keuken helemaal niet nodig... ?!

2 opmerkingen:

  1. Leuk blog , goede en verrassende recepten , maaaaaar...waarom staat er onder dit kopje "vega"een recept met kipfilet en/of stukjes worst?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt gelijk, Fred, "I stand corrected". Maar de enthousiaste vegetariër kan uiteraard kip en worst weglaten en vervangen door feta.

    BeantwoordenVerwijderen