Een prachtige verse héle paling. Voor maar €4,95. Niet gerookt, echter, maar van marsepein. Elk jaar stalt banketbakker Van Opdorp (Stationsstraat 1 te Middelburg, en Korte Kerkstraat 15 in Goes) zijn met passie hándgemaakte marsepeinen creaties in de etalage uit.
Worsten, spekken, maatjes compleet met gehakte uitjes, groente en fruit en allerhande kaasjes (is het nu een echte Rambol, of niet?); ze doen mij het water in de mond lopen. En zijn een lust voor het oog! Maar ook de ambachtelijk bereide chocoladeletters en met amandelspijs gevulde banketstaven zouden zó in mijn tas mogen verdwijnen. Of in mijn mondje... Daar zijn de met peulvruchtenbrij gevulde speculaasblokken uit de supermarkt toch niet tegen opgewassen! En waarom heet dàt nou juist banketbakkersspijs, terwijl er meestal geen amandel in terug te vinden is?!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten