Vandaag komt er visite. Jeuj: leuk! Omdat ik precies vandaag jarig ben. En voor die heuglijke gelegenheid heb ik gisteren twee taarten gebakken. Deze Dresdner Eierschecke (uit het DDR Backbuch) en een walnoottaart.
Het is een flink grote taart van vanillecustardvulling in een zoet gistdeeg, met bovenop een zogenaamde 'Eierguß'. Intrigerend. En op het plaatje ziet het er zó mooi uit dat ik deze taart uit de vele mogelijkheden verkies voor de 'grote verjaarsbak'. Let the games begin:
Mijn geliefde DDR Backbuch legt eerst uit hoe je dat gistdeeg moet bereiden (zie boven). Ik gebruik rietsuiker en krijg een lichtbeige deeg, wat zich zoals het meeste gistdeeg (want elastisch) niet licht laat uitrollen, maar wél erg lekker is. De springvorm (doorsnede 28cm) wordt met de deeglap bekleed en terwijl dat voor de laatste keer rijst, maak ik ondertussen de vulling. Hiervoor verdubbel ik de hoeveelheden.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten