Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 maart 2012

Brandt en Levie

De afgelopen maanden was in vrijwel elk culinair tijdschrift op z'n minst wel een kader aan de drie jonge worstmakers gewijd die zich onder de naam 'Brandt en Levie' met artisanale droge worsten op de markt zetten.

In Utrecht vind ik de worsten in de Nachtegaalstraat (bij Dado en Peek&VanBeurden) en koop voor bijna €5 per stuk een 'piment d'espelette' (met Baambrugs varken, zeezout, piment dus, witte wijn, peper, venkelzaad, verse knoflook, peperoncini, nootmus- kaat en rozemarijn) en een 'lavendel' worstje (ook met Baambrugs varken, zeezout, suiker en zwarte peper, en verder witte peper, lavendelbloem en nootmuskaat).
Het zijn harde droge worstjes met een nog-nèt eraf te peuteren velletje (maar dan ook maar nèt). De geur is goed: vettig, vlezig, worstig. Sappige inhoud, goed afgekruid. Het lavendelworstje heeft een prettig subtiel provence-aroma en eindigt in stevig peper. Het worstje met piment d'espelette smaakt naar anijs en is pittiger (en heeft van deze twee bij verre mijn voorkeur). Lekker, hoor.

1 opmerking: