Vandaag komt er visite. Jeuj: leuk. Omdat ik precies vandaag jarig ben. En voor die heuglijke gelegenheid heb ik gisteren twee taarten gebakken. Een Dresdner Eierschecke en deze walnoottaart (uit De BakEncyclopedie):
 En zo bleken 7 (!) eieren met heet water elektrisch opgeklopt (op de hoogste stand) inderdaad zéér schuimig te worden. Niet dat dit stabiel schuimig bleef of dat al deze schuimigheid zich in het latere gebak liet terugproeven, maar tot zover klopte het recept mooi wel. Suiker, kaneel, citroenrasp erdoor en kloppen tot geen suiker- griebels meer gevoeld worden. Dan met griesmeel gemalen noten erbij (geen bloem? ècht niet? ik voeg tóch maar wat bloem toe, denk ik... ja, ik voeg 3el bloem toe).
En zo bleken 7 (!) eieren met heet water elektrisch opgeklopt (op de hoogste stand) inderdaad zéér schuimig te worden. Niet dat dit stabiel schuimig bleef of dat al deze schuimigheid zich in het latere gebak liet terugproeven, maar tot zover klopte het recept mooi wel. Suiker, kaneel, citroenrasp erdoor en kloppen tot geen suiker- griebels meer gevoeld worden. Dan met griesmeel gemalen noten erbij (geen bloem? ècht niet? ik voeg tóch maar wat bloem toe, denk ik... ja, ik voeg 3el bloem toe).Ondertussen maak ik een werkelijk súper-verrukkelijke vla van eierdooiers, vanille, suiker en melk. Daar gaat gelatine én (1,2dl) Tia Maria doorheen en het is absoluut héérlijk! Deze vla wordt met geklopte slagroom vermengd en fungeert als ganache. Al moet ik eerlijk zeggen dat voor de smaak beter de dubbele hoeveelheid tiavla was gebruikt met de gehalveerde hoeveelheid slagroom.



 
 
 
 

Geen opmerkingen:
Een reactie posten