Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

04 maart 2012

Linzen met geroosterde wortels

'Even snel tussendoor' gezonde maaltijd voor de doordeweekse dag: linzen (nauwelijks zichtbaar op de foto, maar in werkelijkheid in legio aanwezig) met geroosterde bospeen (geroosterde cherry- tomaatjes) en blauwschimmelkaas.

Recept
Schil of rasp 500g bospeen schoon en snijd in dikke repen. Hussel de worteltjes met 1el olijfolie, 1tl komijnzaad, wat peper en zout in een ovenschaal en rooster ca. 25 minuten in een hete oven van 200˚C. Schud de worteltjes halverwege om. Besprenkel dan met 1tl honing en rooster nogmaals 5 minuten.
Kook ondertussen 200g linzen gaar in kokend water. Fruit één (rode) ui in 1el olijfolie met 2 tenen geraspte knoflook, de zest van 1 citroen en 2el vers citroensap. Bak de gare linzen 5 minuten mee. Vermeng met de geroosterde peen en serveer met veldsla en verse munt. Verdeel tenslotte 85g feta of blauwschimmelkaas over het gerecht.

Het restant kan de volgende dag dienst doen als lunch.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen