Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 december 2012

Papabubble

Ik sta in de Staalstraat te Amsterdam en op nummer 16 zit daar de ruitrijke ingang van Papabubble. Een snoephart op een stokje zegt dat de winkel open is, maar wat is het? Feitelijk is Papabubble een artistieke snoepwinkel voor volwassen, een plek waar ze (alleen in Barcelona, Tokyo, New York, Seoel, Taipé, Lissabon, Saõ Paulo en dus Amsterdam) snoep maken. Naar eigen inzicht, of op bestelling. Ja, je kan hier dus snoep naar eigen ontwerp laten maken, met een persoonlijke boodschap (zelfs tekst), logo en in de smaak (of een combinatie) naar wens.


De snoepjes worden midden in de winkel gemaakt. Hier overigens geen overbodige tierelantijntjes. Na binnenkomst zie je links de snoepmaker(s), rechts hangen zakjes aan de muur en recht voor je is de kassa. Ook het snoep zelf wordt zonder poespas gemaakt; van gekookte suiker, water en glucose; waarna kleurstoffen worden toegevoegd en véél toewijding.

Het fotogenieke snoep is wel wat aan de prijs (een zakje van 140g kost €5), maar de bediening is uiterst vriendelijk en foto's maken mag hier gewoon. Mijn favorieten zijn 'drop' en 'scherpe kaneel'. En dat weet ik omdat je ook gewoon mag proeven. Want aangegeven door de maker, vers gestoken. Leuk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten