Een lieve vriend die volgens eigen zeggen "koning van de éénpans- maaltijd" is, maar "graag een receptje mee komt prikken" gaf mij een nieuw kookboek. Getiteld, in overbodig Engels, 'Plenty'
(wat, zeg ik je, is er niet goed aan 'genoeg'?). Vegetarische recepten met groenten van bladzijde 10 tot en met pagina 283. Door Yotam Ottolenghi (wat is in een naam?)

De hele reutemeteut is aanwezig in de diverse hoofdstukken: wortelgroenten, veel uien, paddestoelen, courgettes en pompoenen, paprika's en chillipepers, koolfamilie, aubergine (Yotam zegt "de fantastische aubergine" waarbij ik sceptisch denk "ja, als decoratie misschien"), tomaten, bladgroenten al dan niet rauw, verse groene groenten, peulvruchten, granen, pasta polenta en couscous en ten slotte vruchten en kaas. Als ik mijn oog laat dwalen over de tekst en inhoud vallen mij vooral, nou, om héél eerlijk te zijn vallen mij niet zoveel bijzonderheden op. Tenminste niet op culinair gebied. Groentetaarten, -soufflés en veel salades; gevulde groenten en groenten op diverse wijzes met elkaar.


Ik begrijp je scepticisme niet zo goed. De gerechten die jij opnoemt lijken me net een mooie afwisseling op alledaagse bereidingen. Eigenlijk is het net zo'n boek waar ik iets aan zou hebben: originele bereidingen van alledaagse (en minder alledaagse) groenten. Na alles wat ik al van dit boek gelezen heb, begin ik echt fan te worden!
BeantwoordenVerwijderenEn misschien heeft meneer Ottolenghi, bepaald niet de minste in de horecawereld, wel bepaald dat de titel van zijn Engelse boek in alle vertalingen gelijk moest blijven... ik zou erg blij zijn met het boek, aangezien een bezoek aan een van zijn restaurants niet echt tot de mogelijkheden behoort.
BeantwoordenVerwijderen