Klary (Koopmans) heeft voor het 22e FoodBlog Event een wel héél bijzonder thema gekozen. Na mijn extravagante buffet van vorige maand, komt het voor deze maand april pas écht op de creativiteit aan, aangezien Klary ons allen vraagt "iets uit niets" te koken. Een hoop gebakken lucht? Nee, natuurlijk niet. Nee. Of we met resten uit eigen diepvries en voorraadkast 'n smakelijke maaltijd kunnen bereiden (gelukkig is mijn keuken een ware supermarkt in zichzelf, dus geen probleem).
Iets (foe yong hai) uit
Niets: knoflook, uien, restje prei, 2 wortels, diepvrieserwten, blikje tomatenpuree, bouillonblokje, ketjap, zilveruitjes
Iets (foe yong hai) uit
Niets: knoflook, uien, restje prei, 2 wortels, diepvrieserwten, blikje tomatenpuree, bouillonblokje, ketjap, zilveruitjes
Nou heeft bijna iedereen wel wat eieren in zijn keuken rondslinge- ren (niet te letterlijk, hopelijk) en met een restje groente hier en wat kruiden en specerijen daar, bak je daar in no time een Chinese omelet van. Officieel worden naar recept, ringetjes prei met wortel 'en julienne', een gesnipperd uitje en knoflook aangefruit, om met verse selderij en eventuele garnalen door losgeklopte eieren te worden gemengd (twee eieren per persoon). En hiervan worden in een hete koekenpan foe yong hais gebakken.
Het typische Chinese zoetzure sausje is eenvoudig met een lepeltje tomatenpuree, een scheutje bouillon, gember, wat citroensap en ketjap te maken (en voor wie zelfs dát niet in huis heeft: suiker met azijn, water en tomatenpuree/ketchup verwarmen). Uienringen en geblancheerde diepvrieserwten completeren de maaltijd...
... waar wij gelukkig geen droge witte rijst, maar zelfgemaakte nasi goreng bij eten. Maar dat laatste valt niet echt binnen het kader van dit evenement.
Lees hier over de overige culinaire bijdragen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten