Klary (Koopmans) heeft voor het 22e FoodBlog Event een wel héél bijzonder thema gekozen. Na mijn extravagante buffet van vorige maand, komt het voor deze maand april pas écht op de creativiteit aan, aangezien Klary ons allen vraagt "iets uit niets" te koken. Een hoop gebakken lucht? Nee, natuurlijk niet. Nee. Of we met resten uit eigen diepvries en voorraadkast 'n smakelijke maaltijd kunnen bereiden (gelukkig is mijn keuken een ware supermarkt in zichzelf, dus geen probleem).
Iets (foe yong hai) uit
Niets: knoflook, uien, restje prei, 2 wortels, diepvrieserwten, blikje tomatenpuree, bouillonblokje, ketjap, zilveruitjes
Iets (foe yong hai) uit
Niets: knoflook, uien, restje prei, 2 wortels, diepvrieserwten, blikje tomatenpuree, bouillonblokje, ketjap, zilveruitjes


Het typische Chinese zoetzure sausje is eenvoudig met een lepeltje tomatenpuree, een scheutje bouillon, gember, wat citroensap en ketjap te maken (en voor wie zelfs dát niet in huis heeft: suiker met azijn, water en tomatenpuree/ketchup verwarmen). Uienringen en geblancheerde diepvrieserwten completeren de maaltijd...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten