Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 april 2009

Zalmbonbons

Wat krijg je als je een geschilde (halve? onhandig!) mango in suikersiroop kookt, pureert en mengt met mascarpone. Als je bosvruchtenjam vermengt met mascarpone. En als je plakjes zalm vult met theelepels van deze mengsels om er 'bonbons' van te vouwen?In beginsel een creatief idee. Zalmbonbons. En dan geserveerd in van die pralinepapiertjes. Mooi! Plus; vis en fruit: very cutting edge. Met romige mascarpone. Klinkt smeuïg. Ziet er leuk uit. Top! Top? Nè. Het is allemaal net iets te veel van het fruitige en bovendien is het allemaal net iets te veel van het mascarponige. Volgens mij was het helemaal niet nodig om die heerlijke mango- puree te vermengen met mascarpone en is het nou werkelijk nodig om bijna een halve kilo fruitkaas te produceren? Hoeveel bonbons denken ze dat ik van die zalm ga vouwen? Ik dacht een stuk of tien, ècht niet meer! Bovendien, wie heeft er ooit gehoord van perfecte plakjes zalm?! Dat spul scheurt uit elkaar (druip druip) en is nogal vettig om te vouwen (knoei smeer). Ik had zelf al snel genoeg van het miniscule scheppen en heb de mangomas- carpone er maar apart bij geserveerd.
Van rechts naar links: de eerste en de laatste vouwpogingen:

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen