Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 juli 2012

Marokkaanse wortelsalade

Maar op groene pannenkoekjes alleen kun je niet leven, ookal zijn ze dan nog zo lekker met limoenboter besmeerd. Meer groenten graag, en ook voor het 'bijgerecht' leverde Plenty de inspiratie:
.
 
In een hete pan (wok) met olijfolie gaan gesnipperde ui en een hele vrachtlading specerijen (ik verdubbel de aangegeven hoeveelhe- den, met succes blijkt later). Plús een snufje cayennepeper, want de gewone peper blijkt op. Daarbij geblancheerde wortelreepjes, bosui, zest en sap van een citroen en als de hele boel verwarmd en weer afgekoeld is, wordt de schotel smeuïg dankzij 250ml yoghurt van het dikke soort (Bulgaarse). Verse koriander toevoegen en in een picknickbakje scheppen. Voor onderweg.

Het blijkt een zeer geslaagde salade die zoet is (van de worteltjes), pittig (dûh), kruidig, romig en zacht van textuur. Die koriander smaakt er prima bij. Toppertje!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen