Warm zomerweer (na weken met regen), geen honger maar toch genoeg (maag)vulling nodig want anders vallen die wijntjes op het terras zo hard. Dat lijken mij de perfecte uitgangspunten voor 'een soepje':
In goede olijfolie (vragen ze in recepten niet altíjd om "olijfolie van goede kwaliteit"?!) sjalotjes, bospeen, knoflook, wat peterselie, een rood pepertje (die staat niet op de werkbeschrijving) en (gerookt) paprikapoeder fruiten. Afblussen met bouillon en dan een half blik uitgelekte kikkererwten erbij doen. Laten doorkoken met laurier en kruidnagels en de soep vervolgens pureren. De rest van de kik- kererwten en een geslonken zak verse spinazie erdoor roeren. Met een dot zure room serveren (zeggen 'ze').
De soep blijkt meer 'brokkenpap' dan het homogene spul op het plaatje, maar dit is een prima soepje. En die zure room is eigenlijk niet nodig. Ik heb er wel nog wat rozijnen doorheen gedaan, als zoetekauw zijnde.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten