Ik heb zin in gehaktballen (dat heb je soms), maar misschien eens een keer wat minder vlezige gehaktballen. Niet zo zwaar, zeg maar, maar licht verteerbaar. Zoals vis licht verteerbaar is, eigenlijk. Visgehaktballen? Kàn (ze verkopen zalmgehakt bij de AH). Maar beter nog visburgers. Met een goed sausje:
 Pangasius met citroensap, zout, peper, met een knoflookteentje gefruite sjalotjes, een ei, verse peterselie (dille is ook zo cliché), gerookte zalm en een flinke eetlepel bloem pureren. Eventueel nog wat extra bloem toevoegen en dan (vier) burgers vormen van het plakkerige mengsel. In een diep bord sesamzaad en paneermeel strooien en hier de visburgers rijkelijk doorheen wentelen; het plakt als vanzelf. Even in de koelkast laten rusten en dan bruin bakken.
Pangasius met citroensap, zout, peper, met een knoflookteentje gefruite sjalotjes, een ei, verse peterselie (dille is ook zo cliché), gerookte zalm en een flinke eetlepel bloem pureren. Eventueel nog wat extra bloem toevoegen en dan (vier) burgers vormen van het plakkerige mengsel. In een diep bord sesamzaad en paneermeel strooien en hier de visburgers rijkelijk doorheen wentelen; het plakt als vanzelf. Even in de koelkast laten rusten en dan bruin bakken.Ondertussen kokosmelk met in blokjes gesneden courgette en wat gemberbolletjes (op siroop) zacht laten pruttelen. Limoensap en -zest toevoegen (en eventueel de saus staafmixeren). En alweer klaar.



 
 
 
 

Interesante kombiantie in saus:)
BeantwoordenVerwijderen