Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

07 augustus 2011

Griekse pastei

In de categorie 'snelle maaltijd, lekker veel' ontdek ik dit keer een vegetarische pastei met op Griekenland geïnspireerde vulling.

De pastei is gemaakt van supercroissantdeeg (blikje), wat de hel blijkt om uit te rollen aangezien het elastisch is en steeds terug zijn oude vorm aanneemt. Maar eenmaal in de oven zwelt het prachtig goudbruin op en, ja, één blik deeg is echt genoeg, ookal lijkt dat tijdens het bekleden van het bakblik niet zo. Het deeg is voorge- perforeerd in zes stukken; vier daarvan bedekken bodem en wand; twee vormen het taartdeksel.

In de hartige taart voorgegaarde aubergine, courgette, rode papri- ka en feta; op smaak gebracht met knoflook, ui, ruim peper, kerrie, oregano en nog een klein beetje zout. En zodat de pastei zéker vult; op de bodem aardappelschijfjes.

Natuurlijk is de deegbodem ondanks alle voorzorgsmaatregelen zompig, maar de rest van het deeg is fijn krokant met een lekker 'zondagsontbijt'smaakje. De sesamtopping combineert wonderwel met de vulling, waarin vlees niet wordt gemist. Veel smaakvolle groenten met prettig zoute feta doen de rest. Prima.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten