Omdat vriendenbezoek gretig moet kunnen aanvallen op het toetje:
Smeuïge perentaart van verse sappige peertjes op een bodem van kruidige bastognekoeken met daar bovenop een dikke laag romige kaasvulling en een topping van gesuikerde gember. Dát klonk mij verrukkelijk in de oren. Beter in ieder geval dan de droge koekbo- dem van beschuit met drie eetlepeltjes poedersuiker die men in het recept had bedacht (en dat was ook zo). Het feit dat het stijfgeklopte eiwit (met extra suiker erdoor op mijn eigen initiatief) door de roomkaas met eierdooiers ge- spateld moet worden, zorgt voor een bijzonder luchtige kaastaart. Jammer alleen dat dit deel van de taart, ondanks de toevoeging van citroenzest en -sap niet ècht super smaakt. Het aandeel zure room had naar beneden gemogen. De peer daarentegen inte- greert dan weer wél bijzonder goed in het geheel en fijngehakte gemberbolletjes maken de taart wat mij betreft helemaal áf. Bastognekoeken zijn altíjd lekker. Na een dagje in de koelkast werd de taart overigens wel nog beter; maar toen was het bezoek al weg...
Licht hier op mijn buro op mij te wachten!
BeantwoordenVerwijderenjamjam....
shitty,... ligt natuurlijk,... goeiemorgen allemaal!
BeantwoordenVerwijderen