Uit van die dunne kookboekjes die je voor €1 bij DeSlegte koopt, diep ik een recept op voor karnemelkcustard met citroen. En laat ik nou nèt op zoek zijn naar een interessant toetje bij het diner dat anderszins enkel uit een pakje komt. Het boek in kwestie is "Heer- lijke Nagerechten" uit de serie Koken Thuis van Time Life Boeken, anno 1994 (een oudje dus).

Prachtig gerezen puddinkjes zijn het resultaat (wie had dát gedacht?), die úit de oven direct instorten en waar geen redden meer aan is. Uit de muffinvorm krijg ik de krengen ook al niet, dus mag mijn lief voorproeven. De custard uit de cakevorm (bijna driekwartier in een middelwarme oven) laat ik ín de oven afkoelen tot de bovenkant kurkdroog is. Tot nu toe lijkt dit dessert niet zo succesvol, maar wát schetst mijn verbazing: de custard is te eten. En is zelfs érg smakelijk. Friszurig citroen met een romige plakkerigheid die naar meer doet verlangen. Ik krijg de plak zowaar uit de cakevorm en leg er blij een schijfje gekonfijte citroen op (en banaan en pecannoten). Lekker, zéker, maar een bizarre ervaring om te maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten