Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 juni 2010

Jamie's "death row meal"

Zo langzamerhand begin ik toch wat meer waardering te krijgen voor Jamie Oliver. Zijn kijk op eten, en dan met name 'eten voor thuis' is toch wel vaak spot-on als het op smaak aankomt. Puur en simpel. Die tomato salad mothership recipe (uit: Thuis bij Jamie) bijvoor- beeld, is héérlijk. Volrijpe tomaatjes met oregano, knoflook en een chili- pepertje op smaak gebracht; maar pas nádat het overtollige waterige vocht met behulp van zout is afgedreven. Slim bedacht, omdat de tomatensmaak op die manier véél gecon- centreerder is. En nou blijkt deze tomatensalade ook nog eens fijn veelzijdig.

Voor Jamie zijn selfproclaimed "death row meal" wordt een flinke schep van het mothership recipe over een (halve) bol buffelmoz- zarella geschept, waarbij vooral het kostelijke tomatensap van onderuit de schaal moet worden meegeschept. Lekker véél verse basilicum eroverheen en, vooruit, op z'n Jamies nog een scheutje tópolijfolie. Een zomerse caprese, maar dan opnieuw uitgevonden.

Pas er wel voor op ríjpe (!) tomaten te kopen: liever dure lekkere dan goedkope vieze. Maar nog veel beter: zélf kweken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten