Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 januari 2013

Groene tuinbonensalade

Op hoeveel manieren kun je groenten eten? Nou, véél. En er zijn ook zoveel soorten verkrijgbaar; we hebben het echt voor het kiezen. Een luxe. Deze salade (cyclus 2) ligt op een bed van ruim rucola en bestaat uit groene paprika, bleekselderij, ringetjes bosui, repen komkommer, tuinkers, pompoen-en zonnebloempitten, geblancheerde (diepvries) tuinbonen en doperwtjes. Daarover een dressing van 1el mosterd, 1el honing, 2el azijn, 2el (goede) olijf- olie, fijngehakte verse munt, fleur de sel, versgemalen peper en het sap van een halve citroen.

De salade bevat (muv de komkommer) geen enkele groente die ik rauw lekker vind, maar als geheel is dit toch wel erg goed. En ik had niet eens de tuinbonen dubbelgedopt.. Verrassend goed zelfs. En dat heeft weinig te maken met de gebakken coquilles, want die heb ik al eerste opgegeten (ze zijn ook té lekker). Ik ga dit zelfs nóg wel een keer maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen