Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 november 2010

Groentecrumble

Dit is nou een ècht schoolvoorbeeld van zo'n ongelooflijk simpel, snel recept dat na enige oventijd een zeer groenterijk, smakelijk gerecht oplevert. De geringe handelingen bestaan eenvoudigweg uit het (dakpansgewijs) stapelen van plakken aubergine, courgette en ringen ui in een hittebestendige schaal. Hierover een bak kers- tomaten en een blik tomatenblokjes verdelen en er, puur voor de smaakkick, vervolgens met ruime hand fijngesneden Italiaanse kruiden (salie, oregano, tijm en/of basilicum) en twee tenen ge- perste knoflook over strooien. Afkruiden (met peper en zout), besprenkelen met olijfolie en de schaal volledig bedekken met crumble-to-be (ontkorst (wit)brood en (wal)noten in de keuken- machine tot grove kruimels bewerkt).

De hele mikmak gaat dik een half uur de gloeiendhete oven in, tot de korst goudbruin en knapperig is en de groenten in het heerlijke vocht gaar zijn gesmoord. En zo'n lekkere schotel heeft weinig meer nodig dan een pluk verse rucola en een smeuïg worstje (of 'n vegetarische variant daarop).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen