Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 oktober 2010

Lamsgehakt in venkel

Het is alweer een tijdje geleden, maar op momenten dat het héél slecht met mij ging (fysiek), was nog altijd lekker eten een goede afleiding; ookal kon ik het dan niet zelf bereiden. Enkele goede vrienden lieten zich gewillig in de keuken door mij commanderen en zo kwam op een dag met gehakt gevulde venkel op tafel:

Zo op de foto hieronder ziet het gerecht er een beetje uit als een gehaktlolly op een bordje, maar zo smaakte het zéker niet. Venkel is op zichzelf al erg lekker, met zijn kenmerkende anijssmaak, maar uit de oven, gevuld met goed gekruid gehakt (sjalot, peterselie en bloedsinaasappelrasp) komt het helemaal tot z'n recht. Het sausje ontstond door -eenvoudig- room met fond in te koken. Smaakvol voor erbij (omdat de bolle lamsgehaktvulling in de oven misschien tòch een tikje uitgedroogd was), want vet=lekker.

En míjn eigen bijdrage? Behalve aanwijzingen strooien?! Bloedsi- naasappelpartjes uitsnijden zonder wit. Want dàt kon zittend!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen