Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 oktober 2010

Appelkoriandersorbet

Zo'n makkelijk recept voor appelsorbet; dat ík het zelfs kan maken. Want lang staan, dat lukt mij nog niet zo goed, maar dat is voor dit toetje ook niet nodig. Zittend (voor de tv) ontdoe ik enkele Granny Smith appels van schil en klokhuizen, 'kleineer' het fruit met een mesje en vries de stukjes in de diepvries in. Dan, enkele uren later kunnen de appelstukjes met poedersuiker naar smaak, een beetje water en een handvol verse koriander tot sorbet gestaafmixerd worden, waarmee wat dát betreft het spreekwoordelijke varkentje is gewassen. Een lekker fris dessertje!
NB: dit trucje werkt in theorie natuurlijk met allerlei soorten fruit.

De decoratieve appelringen die daarbij zouden kunnen horen, líj- ken net zo makkelijk te vervaardigen (nog een Granny in ringen snijden - mét schil - bestrijken met (verwarmde) appelstroop en in enkele minuten onder de warme grill roosteren), maar een korte tocht naar de wc blijkt genoeg om de ringen zwart te blakeren. Maar het idee was leuk...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen