Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 september 2013

Goed boeren?

Jonnie Boer is de internationaal bekende chef-kok en eigenaar van driesterren-restaurant De Librije te Zwolle. Hij noemt 'de natuur' als zijn inspiratiebron en blijkt dat nu tot nieuwe (commerciële) hoogten gebracht te hebben in een reeks specerijenmelanges. "Original Spices zijn met passie ontdekt. Puur en authentiek en afkomstig uit alle windstreken. Geniet!"


Bij Jumbo (Ina Boudier-Bakkerlaan 64, Utrecht) staan de veertien vierkante blikjes. In stijlvol mat zilver met per variant een anders gekleurd etiket. Elk ca. 8cm hoog, lxb 5,5cm, met een inhoud van ca. 50g. Een blikje kost €3,49, met uitzondering van 'tellicherry pepper' ("door veel chefs als de beste pepervariëteit ter wereld ge- roemd"); die gaat voor €4,99.

"Op Sri Lanka hebben we deze echte kaneel gevonden. Delicaat van smaak met een lichtzoet aroma. In het blik bevinden zich zowel stokjes als gemalen kaneel." Mijn blikje bevat drie stokjes, maar na enig graven ontdek ik er nog drie. Ze zijn natuurlijk niet zo groot want dan passen ze niet. Bij schudden dwarrelt een welriekende kaneelmist omhoog uit de opening. De gemalen kaneel is minder fijnpoederig dan ik van bijvoorbeeld picado gewend ben, maar dat (en de poeha-teksten) impliceert alleen maar kwaliteit. Best dure kaneel met een hoog placebo-effect; want als je maar gelooft dat het fantastisch is, zal het ook wel zo smaken. Maar ìk ga ervoor ;)

1 opmerking:

  1. Hallo,

    In 2011 en 2012 stond uw blog in de JUST EAT Top 50 Foodblogs. Wij willen graag in contact met u komen, maar hebben geen emailadres meer. Kunt u mailen naar mb@justeat.nl? Bij voorbaat dank!

    BeantwoordenVerwijderen