Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 augustus 2013

Heks'nkaas

Heks'nkaas® "bruist waar u borrelt en piekt waar u dipt*". Ik had hier en daar al wel wat enthousiaste verhalen gehoord over deze zogenaamde "smeerdip" (allemaal van één en dezelfde persoon, trouwens, maar dat terzijde), maar met een pakkende tekst als dit* ben ik om. Ik koop een potje originele Heks'nkaas (€2,99 AH). En eet het spul met bugles: romig, smeuïg, fris, met een licht zuurtje, groen kruidig en lekker zoals friet met mayo lekker is. "Onmeunig lekker" noemen 'ze' van Heks'nkaas dat zelf, wat het ook moge be- tekenen...

"HEKS'NKAAS® wordt bereid met roomkaas en verse kruiden, wat zorgt voor de bijzondere textuur en romige smaak. Door de zeer speciale manier waarop wij de ingrediënten bij elkaar voegen, ont- staat een bijzonder luchtige en verrassend frisse smeerdip. En de rest …  is het geheim van de kok!" Nou, dat 'geheim van de kok' is niet zo moeilijk te ontcijferen als je de ingrediëntenlijst wat beter bekijkt: verschillende zoetstoffen met gepasteuriseerde koemelk, gemodificeerd zetmeel, guargom, xanthaangom, natriumalginaat (dat zijn nogal wat verdikkingsmiddelen, oh ja, en er zit ook nog johannesbroodpitmeel in!), conserveermiddelen, voedingszuren, gistextract, een viertal stabilisatoren, varkensgelatine, stremsel en zuursel. "Magie" noemen 'ze' dat. Indeed. Het is nog een wonder dat ik zelf niet groen uitsla. Zou "onmeunig" dan betekenen "tegen wil en dank in"?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten