Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 november 2012

Napolitaanse lasagne

In de ene (grote) pan (lees: wok) een enorme lading zelfgemaakte tomatensaus, oftewel 'ragú'; van uien, knoflook, blokjes bacon, rundergehakt, tomatenpuree, witte wijn, gepelde tomaten (van Heinz), lente-ui, peterselie en oregano. Plus natuurlijk peper en zout. In de andere (grote) pan worden in plakjes gesneden saucijs, drie worsten in totaal, van de bioslager, zonder vel aangebakken.

Daar kan dan met pastavellen, ricotta, mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas een flinke ovenschaal lasagne van worden gebouwen. En voor de groen gaat er ook nog een halve kilo verse sperziebonen doorheen.

En dan heb je weer een paar dagen te eten. Die volgende dagen worden de borden lasagne opgeleukt met, naast verse basilicum (altijd goed!), verse rucola (ook bijna altijd goed). Erg lekker en nèt even anders, met die stukken worst erin.

2 opmerkingen:

  1. Heinz bliktomaten? Zijn die beter dan Euroshopper?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker! Vind wel dat jouw versie er stukken beter uitziet dan het plaatje in het oorspronkelijke recept.

    BeantwoordenVerwijderen