Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

09 februari 2015

Bietensoep (met kokos en gember)


Soep is wat mij betreft de ideale 'opmaker' (van restjes groente uit de koelkast) én 'opkikker' (van jezelf). Wanneer je de tijd neemt om zelf een héle goede bouillon te maken (waarvan de restanten gemakkelijk de diepvries in kunnen ten behoeve van een toekomstig soepje), kan er feitelijk niets misgaan. En eigenlijk maakt het weinig uit wat je in de soep mikt, zo'n kom dampende groentegoedheid werkt lavend. Dit is een best lekkere in ieder geval:

Deze bietensoep is een zelfgemaakte bouillon en soep ineen. De uien, knoflook, wortelen en bleekselder worden kort gesmoort in olijfolie, met komijn en koriander. Water (of bouillon) erbij. Dan (rode) bieten (zelfgegaarde bieten die je dan nog wel moet schillen zijn het verst, maar bieten uit zo'n vacuümpak zijn makkelijker) en kokosmelk (uit een blik) erbij. Op smaak brengen met citroensap en gembersiroop. Serveren met lente-ui (of bieslook).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen