Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

04 oktober 2014

BBQ Taart

Hij is jarig en gaat dat groots vieren met zijn traditionele, jaarlijkse barbecue. En ik ga daar dan zijn twintig beste vrienden (met aanhang) allemaal in één klap tegelijk ontmoeten. Van wie ik er precies een en een half al ken. Ik heb dringend een bliksemafleider nodig en ik dacht aan zoiets:


Artisan Cake Company by Michelle Honeman

Dat moet haalbaar zijn. Toch? Uhmmm... Nou, ik weet in ieder geval al hoe ik 'hamburgers' moet maken. Dus bak ik een brownie (uit een pak). Daar hoef ik alleen maar burgers uit te steken (met mijn ringsteker van 7cm), die ik daarna met een satéstokje en zwarte levensmiddelenkleur- stof bewerk. De resterende brownie wordt verkruimeld, met roomkaas vermengd en bekleed met marsepein. Beetje verven (rood, bruin en zwart) en levensechte worstjes zijn geboren. Na lang wikken en wegen kies ik chocoladekaramels als shaslicks. Waar ik zelf (van witte fondant en een zwarte 'edible marker') champignons bij maak. Een dun reepje gekonfijte zoete aardappel doet dienst als paprika.

Houtskool heb ik ook al uitgedokterd. Aangezien (gedroogde) pruimen helemaal op kooltjes lijken. Op een zacht bedje van gele, oranje en rode marsepein zijn de pruimen (afgestoft met poedersuiker) nauwelijks van roodgloeiende briquetten te onderscheiden. En wie wist dat maanzaad het perfecte barbecue as is?

De taart is red velvet cake (recept keer drie; dat is een soeppan beslag, gebakken in drie keer een grote vierkante springvorm) met daartussen witte chocolade botercrème. De bovenkant uitgehold en bekleed met grijze fondant (Xenos €2,99 500g). Voor de barbecue zelf kies ik groen. Voor de zekerheid steek ik stokjes (satéprikkers) in de grijze fondant voor extra stevigheid van het rooster. Want dat ding moet natuurlijk niet doormidden buigen. Helaas net even misgerekend qua afmetingen, maar goed. De handvaten van de barbecue blijven stevig op hun plaats ook door satéprikkers (die dwars door de taart heen worden gestoken). Handiger was het geweest als ik (ongekookte) spaghetti in plaats van satéprikkers had gebruikt...

Voor de totale over-de-top maak ik nog geeloranje karamel (zo). Die als puntige vlammen tussen het barbecuerooster omhoog komt. Aangezien de brownie al klaar was en ik de avond tevoren de cakes heb gebakken, is iets eerder opstaan genoeg om de hele BBQ om 15u af te hebben. Net op tijd voor het feestje. Ik moet wel met de bus, maar mijn taart komt heelhuids aan. Trots ben ik. En nu weet iedereen meteen dat ik taarten bak. Inderdaad de ideale bliksemafleider en een goede binnenkomer. Wil de echte barbecue nú opstaan?!

4 opmerkingen: