Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

01 september 2014

Appeltjes met geitenkaas en honing

Ik heb deze práchtige (en bijzonder fraaie!) heidehoning (van de Hoge Veluwe) en nog twee verse appeltjes (ras: Collina) die ik bij Land&Boschzigt had opgepikt. Met de Taupinière Charentaise (van Lindenhoff) kan ik daar volgens De Smaak van Honing 'n heerlijke tractatie (met een c?!) van maken: appeltjes uit de oven. Nou is het gerecht precies dat: geschilde appelhelften (zonder klokhuis) die met een stuk geitenkaas en een lepel honing erop een kwartiertje de oven in zijn gegaan. Een recept in de pure zin van het woord mag het nauwelijks genoemd worden...

... maar smaakvol is het uiteraard wel! Een gepofte warme appel met smeltende geitenkaas en bruisende honing; dát is gewoon erg lekker. Vooral als de honing zulke kwalitatief fantastische honing is als deze. Een walnootje erop is al wat er nog aan mist.

1 opmerking: