Wat je nodig hebt is ruim genoeg om met recht tot 'driedubbel' te komen: bijna 400g pure chocolade, 200g melkchocolade en 100g witte chocolade. Plus veel boter, suiker, eieren én twee pepertjes. Vergeet daarbij niet één wegwerphandschoen, om bij het ontdoen van zaadlijsten en fijnhakken van de pepertjes geen capsaïcine op je vingers wil krijgen! De pure chocolade wordt eerst gesmolten en vermengd met het pittige spul, dan suiker en dan één voor één vijf eieren. Na dat laatste ei transformeert de massa opeens naar een elastisch beslag. Bloem en chocoladedruppels (Jumbo) maken het deeg af, waarna de taart bijna een uur wordt gebakken. Niet te lang; we willen een smeuïge taart.Het resultaa(r)t is een nogal (te) heftige, waanzinnig machtige pure chocoladetraktatie met een prettige smeuïge textuur, afgepoederd met cacao en poedersuiker. Gasten merken op dat ze misselijk van de driedubbele chocoladetaart worden, maar toch niet kunnen ophouden met eten...
700gr choco. Dat is idd een chocoladetaart. Jammer dat je de peper niet meer proeft, wil al tijden eentje bakken met chili en hoop dan toch dat ik daar wat van terugproef
BeantwoordenVerwijderenMisschien met een pepertje meer?
BeantwoordenVerwijderen